sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Joulukoristeita

Pinterestiä selaillessa törmäsin Nana Companyn aivan ihanaan joulukoristenauhaan. Ohjetta en löytänyt, joten itse kokeilemalla ja soveltamalla syntyi astiakaappiin joulukoristeet. Kyllä on miun maun mukainen <3



Tarvikkeet: 
ohutta arkasteluhuopaa (ruskeaa, valkoista ja luonnonvalkoista) 
paksumpaa askarteluhuopaa (luonnonvalkoista)
punavalkoraidallista puuvillakangasta & tukikangasta
siemenhelmiä
satiini- & organsanauhaa, lankaa, pellavanarua
huovutettuja palloja

torstai 19. joulukuuta 2013

Lapasen kaavoittelua

Hanna kanssa yhteistyössä piirreltiin lapasen kaavaa yks ilta. Koeversio onnistui, pientä muokkailua ja Eemilin päiväkodin tädit saavat jouluksi merinovillalapaset.




Lapaset on leikattu taitteelta ja peukaloa varten tehty reikä.


Päällä villaa ja vuori merinovillasta.


Kankaat: Villa EKsta pakalta, merinovilla Myllymuksut - värjätty käsin

Kokin apulaiselle essu

Tällä viikolla Savawayssa tuli Ottobreltä suutarin essun kaava. Tarkoituksena oli tehdä samis essut sekä pojalle että minulle, mutta oma essu jäi vielä tekemättä ajan puutteen vuoksi. Tehdään sitten joulun jälkeen... Kunhan kaavan sai koottua (tuli mailina), niin ompelu oli varsin nopeaa.

Edestä


ja takaa


Kaava: Ottobre
Kankaat: Kerni-kangas Kodin1, raitapuuvilla Sinelli
Nappi: Mummon varastot

tiistai 17. joulukuuta 2013

Kaulus harjoittelua

Löysin Nanson palalaarista vähän paksumpaa neulosta, josta heti tuli visio kokeilla sellaista lörppäkaulusta/huppua. Vaikka pala tuntui isolta niin ei siitä riittänyt edes kaksin kertaiseen kaulukseen vaan kauluksen sisäpuoli piti tehdä toisesta Nanson trikoosta ja takana on sauma. Tunikan pohjana on The Tissis ja kaulus on itse piirretty.


Mietin vielä, että lisäisinkö tumman ruskean "vyön" tuohon etukappaleen poikkisaumaan. Kauluksen ulkonäköä saa aika kivasti vaihdeltua, kun sisäpuoli on tummempi.




Kaava: The Tissis + kaulus oma
KanKaat: Nanso

maanantai 16. joulukuuta 2013

Oivallus resorin kolminkertaisessa kanttauksessa

En tykkää kanttaamisesta. Alussa yritin vääntää kolminkertaisia kanttauksia Ottobreen ohjeen mukaan, mutta jos ulkopuoli onnistuikin, niin sisäpuolella tikki hyppi resorin reunaan miten sattui. Nyt oon sitten tehnyt joko kaksinkertaisen kanttauksen tai sitten nelinkertaisen kantikääntäjällä, mutta kääntäjän asennus ompelukoneeseen on välillä työlästä. Kiitos taas lanien opin, että leikkaan kolminkertaista kanttausta varten leveämmän (4cm) suikaleen resoria kanttaukseen, ompelen resorin ompelukoneella (!) kaula-aukolle, käännän, kaksoistikkaan ja leikkaan sitten ylimääräisen reunan pois. Ja nyt kanttaus näyttää siistiltä.

Yllä kaksoistikkauksen jälkeen.

Niks, naks.

Valmis. Tai ainakin melkein, omaan silmään pistää kuvassa tuo pieni lerpake, joka on varmaan pakko vielä siistiä. Ja tämä onnistunut kanttaus tuli tehtyä miehen paitaan, joka ei pienten kaavamuutosten jälkeen ole vieläkään sopiva. 

Kaava: Joka tyypin kaavakirjan miesten peruspaita
Kangas: Noshin 2+2 raidat tumma savi/ sininen

torstai 12. joulukuuta 2013

Hyvää pienille

Suomen suurimpaan joulu-lahjaan matkasi omalla kaavalla tehty Möökö. Toivottavasti se piristää jonkun pikku potilaan sairaalassa oloa.

Kaava: oma
Kankaat: velouria tilkkulaatikosta

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Hiuslaskoksia - huh, huh

Äitini tykästyi elokuun Suuressa Käsityö -lehdessä olleeseen hiuslaskospaitaan - enkä ymmärrä mikä pakkomielle miulla on tehdä tällaisia ilmaan heitettyjä haasteita... Muokkasin vähän kaavaa ja tein paidan hyvin joustavasta viskoosista (?) - Virhe! Tai ainakin miun taidoille liukkaan viskoosin saaminen kauniille laskoksille oli liikaa. Tein laskokset SK:n ohjeen mukaan eli merkkasin laskoksen "juuret" nurjalle, jo tällä tavalla laskosten silittäminen oli hankalaa ja ommellessa ei yhtään nähnyt meneekö laskos suoraan vai ei. Eli tästä oli todellakin kokeilupaita ja äidille mökkipaita. Aina ei voi onnistua, ei edesm joka kerta. Nettiä tutkittuani teen seuraavan kerran hiuslaskosmerkit oikealle puolelle ja laskoksen "huippuun", tällöin näen jo suoraan ommellessa, jos alkaa menee ketuilleen.
Toisen puolen laskokset onnistuivat paremmin kuin toisen, mutta en enää muista kummalta puolelta aloitin :)

Kangas: Kanadan tuliainen joku viskoosi(?)jersey
Kaava: SK 8/2013 Tunikkapusero (6)


perjantai 6. joulukuuta 2013

Peruspertsaa

Akuuttiin tarpeeseen tuli surautettua pojalle kaksi yökkärin paitaa ja yhdet housut Ikasyrin ihanan pehmeästä kirahvi-trikoosta.

Housuissa lahkeissa ohuet kumpparit ja vyötäröllä kapea resori.

Kaula-aukossa kaksinkertainen resori.

Tyytyväinen käyttäjä: " Pehmeät, en ota näitä ikinä pois!" 

Kaavat: Housut: Saimit OB 1/09 ja paidat Little Lamb 4/12
Koko 104
Kangas: Ikasyrin Kirahvi-trikoo