tiistai 28. tammikuuta 2014

Lemon Juice & The tissis

Tykästyin kovasti tuohon Lemon Juice-kaavaan - kätkee mahamakkaran sopivasti. Tällä kertaa tein kaula-aukon poimutukset yhdellä poimulangalla enkä framilonilla, niin kuin ohjeessa on. Poimutuksen pituus 12cm sekä edessä että takana. Kaula-aukossa kaksinkertainen resori. Lopuksi silitin tiikeri-silityskuvat paitaan, isompi eteen ja pienempi taakse olkapäähän. Tää kyllä lähtee ehdottomasti lomalle mukaan.



Edessä oleva kuva ei oikein pääse oikeuksiinsa , mutta tällainen tiikerin pää siitä löytyy


Kaava: OB 2/2013 Lemon Juice
Kangas: Viskoosi-trikoo Wexleriltä
Silityskuva: Tiger musta Flexfolie m. Glitzer Creator-71.destä

* En kyllä suosittele tuota Wexlerin palalaarista löydettyä trikoota kenellekään, heti ekan käyttökerran jälkeen ihan nyppyinen.

Toiseksi lomapaidaksi tein tissiksen kaavalla zikzak-tunikan. Jäin kyllä miettimään tulikohan tästä nyt miulle vähän liian levoton. Kanttasin ekaa kertaa reunat kolminkertaisella resorilla ja kaula-aukosta tuli kyllä ainakin nyt vähemmän antava kuin aikaisemmin.


Kaava: The Tissis muunnos
Kankaat: Siksak-trikoo Käpynen ja musta resori KVK

Loman alkua odotellessa :)

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Tilkuttaa

Perjantain Savawayssa oli haasteena tilkut. Määritelmänä oli, että yhden osan pitää koostua vähintää viidestä kangaspalasta. Miulle tuli heti mieleen to do-listalla oleva Summer Basic-visio. Pilkoin kaavan etukappaleen (taitteelta) kolmeen osaan ja takakappeleen kahteen, leikkelin palat saumavaroin, saumuroin yhteen, höyrytin ja tikkasin päältä. Kun sain ekat kolme palaa yhteen, niin usko omaan visioon hiipui ja työmotivaatio laski ja meinasin jo luovuttaa ja siirtää tekeleen tilkkulaatikkoon. Lopputuloksesta tulikin kiva, joten ei kannata näköjään aina luovuttaa vaikka epätoivo iskee :) Vähän siinä ja tässä laskenko tätä nyt varsinaiseksi tilkkutyöksi, mutta haasteen vaatimuksen se täyttää.



Kaava: OB 2/2013 Summer Basic
Kankaat: Mustat pallot- puuvilla*elastaani (Ompelun ihanuus), Mustavalkoraidat ja oranssi pallotrikoo KVK

torstai 23. tammikuuta 2014

Yöpaita tapetista

Tilasin tämän kankaan The tissistä ajatellen, mutta en sitten tykännytkään noista väreistä. Yöpaitana menee hyvin. 


Kaava: Onion 2035 muunnos
Kankaat: Tapetti -trikoo Majapuu ja resori KVK

Päätin muuttaa blogin kuvien vesileiman ja joskus tulevat merkit myös Kipidiksi. Samalla luovuin ajatuksesta, että mieheni ehtisi kuvaamaan itselleni ompelemiani vaatteita ja otin itselaukaisimen käyttöön. 

Eemilin uudet vaatteet osa 2

Peruspertsaa osa 2 tutuilla kaavoilla.


Kaava: OB Little Lamb
Kankaat: KVKsta Volkkari-trikoo & Appelsiini-resoria


Kaava: OB Little Lamb
Kankaat: Znokin traktori-trikoo, musta on joustocollagea

Kaava: OB Saimi
Kankaat: Musta & petrooli joustocollege sekä musta resori KVKsta, muut resorit Marimekko ja vihertävä velour Lieblingsstücke

Merinovilla ribbistä pitkikset ja Lemon Juice kokeiluja

Ulkona paukkuu pakkaset, mutta osittain jo kesä ja loma mielessä. Akuuttiin tarpeeseen tein itselleni merinovilla ribbistä pitkikset legginsien kaavalla. Kuulemani mukaan merino rib venyy käytössä tosi paljon, joten otin leggareiden kaavasta keskeltä kokopituudelta pois 6cm suikaleet. Vieläkin jäi aina löysiksi, mutta ei haittaa käytössä. Kuvassa merinojen kaverina on Lemon Juice kokeilu polyesteri kauheudesta. Kaava on kyllä kiva, joten tulee kyllä tehtyä, jostain kunnon kankaastakin lähiaikoina.


Paidan kaava: OB 2/2013 Lemon Juice
Kangas: Vogue Fabrics 100% polyesteri

Legginsien kaava: joku vanha SK
Kangas: Myllymuksujen merinovilla rib 

Samalla tuli tehtyä äidilleni kanssa koeversio Lemon Juicesta samoista Kanadan tuliaispolyestereista. Äidin Lemon Juiceen leikkasin suoran helman. Itselle muistiin, että seuraavalla kerralla äidille voisi vähän avartaa kädenteitä.

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Eemilin uudet vaatteet osa1

Alkaa Eemilin edelliset paidat olla mallia napapaita, joten nyt oon urakoinut uusia paitoja koossa 104. Neljä paitaa, kun tekee putkeen, niin alkaa selvästi tekniikka kehittyä paremmin kuin aina yhden paidan silloin tällöin ommellessa.



Kaava: OB 4/2012 Little Lamb
Kankaat: 1. vas pitkähihainen: Lillestoffin viidakko (?) & kroko

               2. vas pitkähihainen: All star ja joku tumman ruskea trikoo
    3. vas. lyhythihainen: Helikopteri-trikoo KVKsta
                   4. vas. lyhyt hihainen yökkäripaita: ?



Yökkärin housujen kaava: Saimi
Kangas: Lillestoff


Samalla valmistu jo yli vuosi sitten aplikoitu ja helmakäännettä vaille valmis Angry Birds -paita, jäi vain silloin ufo pinoon, kun totesin paitan olevan aivan liian suuri. Käyttäjä oli kyllä kaikkein onnellisin tästä uudesta paidasta :)

torstai 9. tammikuuta 2014

Kesäpaitoja

Äitini joskus valitti, ettei hänen kokoisissa vaatteissa ole yleensä kivoja kuoseja - kukkaa ja väriä löytyy kyllä, mutta mitään hillitympää harvemmin. Nyt sitten oli aikaa testata Summer Basic -kaavaa ja tein äidille pari kesäpaitaa. Suoristin kaavan sivuja jo ekassa paidassa n. 1 cm verran ja toiseen paitaan muutin myös hartialinjaa. Samalla totesin, että tähän paitaan käy paremmin kaula-aukkoon kaksinkertainen resori kuin kolminkertainen kanttaus.


Kokeiluversio kolminkertaisella kantilla


Oikea versio ihanasta Aidasta kaksinkertaisella resorilla.

Kaava: Summer Basic OB 2/2013
Kankaat: Nanson palalaari & Käpysen Aita -jersey


Tässä lähikuva tuosta ompelukoneen tikistä, jota käytän helmoissa ja lahkeiden suissa sekä taskujen kiinnityksissä.


On mukava huomata, että nykyään lähes kaikki kanttaukset ja kaksoistikkaukset näyttävät hyviltä myös lähempää katsottuna :) 

lauantai 4. tammikuuta 2014

Lumihiutaleesta jääkiteeksi

Kun sain Ikasyrin Lumihiutale -merinovillan kotiin, niin totesin, että se ei olekaan niin kiva kuin ajattelin. Valkoinen näytti vähän harmaalta, koska hiutaleet olivat paljon pienempiä kuin olin ajatellut. Lisäksi pienet hiutaleet on miun makuun liian järjestyksessä. Päätin kokeilla merinovillan värjäämistä käsin, ja jos se epäonnistuisi, niin sitten tekisin siitä pipon ja tuubihuivin. Värjääminen onnistui, ja tunikasta tuli oikein kiva. Kaavana muokattu Onion 2035 ilman poikkisaumoja.


Jätin hihat niin pitkäksi kuin kangasta riitti. Nyt ei ranteita palella.


Tikkasin käänteet ompelukoneen joustotikillä, saa nähdä miten sitten käytössä kestävät.

Kaava: Muokattu Onion 2035
Kangas: Ikasyrin Lumihiutale -merinovilla
Kangasväri: Dylonin käsiväri sävy Bahama blue

Haaste max 4 saumaa: Verkko -legginssit

Tämän perjantain Savawayn haaste oli ommella vaate, jossa on max. 4 rakennesaumaa. Tää sopi miun ompelusuunnitelmiin just eikä melkein sillä listan kärkipäässä oli tehdä legginsit Käpysen Verkko -joustocollegesta. Kun muutti vyötäröresorin kuminauhakujaksi ja kumppariin laittoi nappi kiinnityksen, niin saumoja tuli just neljä. Miun "Verkkosukkikset":



Kaava: Sama vanha SK:n damaski kaava kuin aikaisemmissakin
Kangas: Käpysen Verkko -joustocollege

Vauvapeitot kaksosille

Meidän paikalliselle ompeluryhmälle tuli kysely, että kiinnostaisko meitä ommella lahjoituksena vauvapeittoja vuonna 2014 syntyville kaksosille. Hyväntekeväisyys- ja haasteprojektit ovat siitä kivoja, että tulee ommeltua jotain jota muuten ei just nyt tulisi ommeltua. Tämän kokoiset tilkkupeitot on kuitenkin kohtalaisen joutuisia tehdä. Peittojen koko on 60*50 cm.


Puuvillat olen ostanut omaa tilkkupeittoa varten, mutta niin iso projekti on vielä saanut odottaa. Näitä ommellessa tuli kuitenkin todettua, että värit sopivat hyvin yhteen ja tuollaisista 25*30 cm tilkuistakin tulee kivan näköinen peitto.



Tuo bambu joustofrotee oli kyllä väärä valinta taustakankaaksi, vaikka se on iholle mielyttävä kangas, niin sen ompelu puuvillaan oli hieman haastavaa, kun se venyi joka suuntaan. 


Sydän applikaatio. Lisäksi tikkasin taustan sydämen ympäriltä kiinni päälikankaaseen.


Reunat tikattu.

Kankaat: puuvillat ostettu joskus EKsta ja Karjalan ompelukoneesta, bambu joustofrotee Myllymuksuilta, velour tilkkulaatikosta

Pukin konttiin itse tehtyä

Tänä vuonna pukin konttiin pääsi muutaman itse tehtykin lahja. Ei niin palja kuin suunnittelin, mutta hyvä alku kuitenkin ja aikuisiahan voi lahjoa vielä alkuvuodesta, eikö? Kummitytön Sokerikallo-huppari valmistui jo syksynlaneilla. Toiveena oli kapea, suora helmainen huppari. Oman paineen ompeluun antoi se, että myös kummityötn äiti ompelee. Olen varsin tyytyväinen lopputulokseen. Huppuun tein nyörikujan ja laitoin isot sirkat/purjerenkaat nyörille. Nyöri olikin ongelmallisempi, kun paikallinen kivijalkaliike ei myynytkään tuollaista litteää nauhaa, sopiva musta nauha löytyi lopulta Prisman kenkäosastolta :) Hupparista tuli kuulemma oikein hyvän kokoinen ja käyttäjä on hyvin onnellinen <3



Isot sirkkat ja kengän nauha :)




Kaava: OB 4/2012 Fanny Fox
Kangas: Käpysen Sokerikallo joustocollege ja KVK:n mustajoustocollege, hupun vuorena joku pääkallo-trikoo
Muut: Vetoketju Royal-tuote, sirkat Prym

Veljen tytöt sai pinnityynyt ja poika jalkapallobuffin. Pinnityynyyn löytyy kait ohje Mekkotehdas-kirjasta, itse piirsin lautasen avulla kaksi ympyrää, halkaisija 19,5cm, siksakit reunoihin, toisen oikealle puolelle sommittelin nauhat ristiin rastiin, yksi nauha ripustuslenkiksi, toinen kappale päälle op:t vastakkain, suoralla ympäri, jättäen pienen kääntöaukon. Sitten työn kääntö oikein päin, vanua sisään ja kääntöaukko kiinni. Nää oli nopeat tehdä ja tuli ihan kivat lahjat pukin konttiin.

          

Kaava: oma
Kangas: EK:n palalaarin puuvilla