perjantai 28. helmikuuta 2014

Svetari itselle

Olen jemmannut kesästä lähtien Kameleont desingin farkunväristä joustocollegea kaapissa, vähän aikaa sitten raaskin leikata siitä ensin itselle svetarin. Suunnitelmissa oli aluksi huppari, jossa olisi vetoketju raglansaumassa, paita jäi hetkeksi ufoutumaan, ja sitten laiskuuttani hylkäsin idean. Raglansaumaan halusin kuitenkin vetoketjun, valkoisen metallihampailla - niin, että näkyy. - Ja sen takia piti "alentua" harsimaan vetoketju paikoilleen. Itse asiassa pariin kertaankin ennen kuin näytti siltä, että viittii korostaa. Tuo Kameleontin jc on kyllä tosi mielyttävän tuntuista, toivottavasti kestää käytössä hyvänä, tästä tuli kyllä kiva.


Lisäsin keskelle sekä eteen että taakse sentin tai pari väljyyttä, kun ainakin osasta joustofroteesta tehdyistä paidoista on tullut vähän makkaran kuoria verrattuna trikoosta samalla kaavalla tehtyihin. Nuo Verkko-jc:stä tehdyt legginssit sopii näköjään hyvin tämän kanssa. Perus simppeliä <3


Kaula-aukko ja vetoketju kestää lähempääkin kuvaamista :) 

Kaava: JTTK2 Raglanpaita
Kankaat: Farkun värinen joustocollege & resori Kameleont desingn
Vetoketju mummoni peruja

torstai 27. helmikuuta 2014

Iha hitokseen hirveet palmikkoleggarit!

Jo kangasta ostaessa miulla oli visio palmikkolegginsseistä ja kun sain kankaan se oli paljon napakampaa ja paksumpaa kuin kuvittelin. Muuta visiota ei tullut, joten päätin pysyä suunnitelmassa. Ja tottakai, kun olin saanut legginssit leikattua sain aivan huikeen idiksen :) No, reunat riittää varmaan pojan paitaan idean toteuttamisessa.


Pakko oli laittaa valkoinen neule ja villasukat päälle ;)


Vaatii kyllä miulta totuttelua... 


Luulin, että kankas on sen verta napakkaa, että lisäsin leggareihin väljyyttä, mutta jouduin sitten kaventamaan leggiksiä kaksi kertaa.

Kaava: sama SK:n kaava kuin aikaisemmin
Kangas: Interlockneulos KVKsta

tiistai 25. helmikuuta 2014

Piristystä ystävän päivään

Kiireisen arjen piristykseksi tein ystävälle pienen vaateylläripaketin. Vuoden ikäiselle tytölle tein aurinkoisen liivimekon uusimman Ottobreen kaavasta mallia ottaen. Pojalle tein tutulla Little Lambin kaavalla muumio paidan.





Kaava: OB 1/2014 Orange Blue reilusti muokattuna
Koko: 86
Kankaat: Paiste-joustofrotee Verson Puodista, appelsiini-resori KVK (?)

Muumioita ja kummituksia


Kaava: OB 4/2012 Little Lamb
Koko: 122
Kankaat: Kameleont Desingin Muumio-trikoo Käpyseltä, vilja-resori KVK

Lämmittivät kuulemma mieltä <3

tiistai 18. helmikuuta 2014

Maaliskuun projektina takki

Savassa on maaliskuulle Sew-along eli ommellaan yhdessä projektina takki. Miulla on ollut syksystä lähtien takin koeversioon kangas, joten pakkohan sitä on osallistua. Joku parka -tyyppinen takki olis ihana, mutta en ihan tykkää syksyllä OBssa olleesta parkatakista. Netistä löytää kyllä ihania ideakuvia, mutta ei taida miun kaavoitustaidot riittää. Katsotaan, haaveillahan saa aina:


Tämän takin leikkaus voisi sopia miulle. Tykkään myös, että yläosassa on jotakin, ei välttämättä tarvii olla taskuja, mutta ainakin jonkinlaiset leikkaukset. Takki saisi kyllä olla vähän pidempi kuin yllä oleva.



Takkien kuvia selatessa huomaan, että haluaisin selkeästi tuollaisen tyköistuvamman mallisen takin eli vähän enemmän haastetta... No, varsinaiseenkin takkiin ostin jo kankaan - tosin siitä voi tehdä myös housut, jos motivaatio ei riitä projektin loppuunasti :) Maaliskuu näyttää miten käy.

maanantai 17. helmikuuta 2014

Peruspertsaa itselle

Vaatekaapin täydennystä itselle. Aivan ihanan pehmeästä KVK:n neuloksesta matalakauluksinen onion muunnos. Tätä on tullut jo käytettyä monet kerrat eikä ole pesussakaan (40 astetta) vielä mennyt miksikään vaikka vähän sitä epäilin, että nyppyyntyisi. Jalassa farkkujersey -legginssit.


Kaava: Onion 2035 muunnos
Kangas: Harmaa meleerattu neulos KVKsta 
85% polyester, 10% viskoosi, 5% elastaani

Jotain lämmintä, jossa on taskut - kotoilupaita Noshin joustofroteista. Taskujen ei pitänyt tulla tuohon päälle, mutta vahingossa leikkasin taskujen kaaret auki ja totesin, että ei se haittaa miten päin taskut on. Noshin joustikset on selvästi paksumpia kuin muut käyttämäni joustikset. 


Kaava: JTTK raglanpaita
Kangas: Dark Clay/ Petrol Blue Raidat frotee ja tumma savi frotee Nosh, turkoosi resori KVK

perjantai 14. helmikuuta 2014

Kuuraa

Ihastuin heti Royal-tuotteen Kuuraan, kun näin ennakkokuvat. Visiokin oli valmiina ennen kankaan tilausta, visio saatu Ompelua ja sillä siisti -blogin Paratiisin puutarha tunikasta. Vähän meinasin tuskastua kankaan pesun kanssa, kun kangas näytti aina vähän punertavalta - onneksi pienempänä pintana tuo vaaleanpunaisuus ei näy/häiritse. Kuurasta muotoutui tunikka irtokauluksella.


Kauluksella. Tuubihuivin mitat n. 140cm  & 21 cm. 


Tuubihuivin reunassa on harmaa puuvillapitsi.


Ja ilman tuubihuivia. Tykkään kyllä kovasti kankaasta.

Kaava: Onion 2035 muokattuna
Kangas: Kuura joustofrotee Royal-tuote, musta resori KVK

Lomalla neulotaan

Käytiin lomalla Gran Canarialla ja nyt tuli varmistettua Helsinki-Vantaan turvatarkastajilta, että bambupuikot saa viedä lentokoneeseen :) Positiivista oli myös, että matkalaukkuun päätyi paljon itsetehtyjä vaatteita. Ehdoton suosikkivaate oli Lillestoffin farkkutrikoosta tehdyt caprit. Nämä oli aikaisemmin leggarit, mutta jostain syystä alas lahkeisiin tuli tosi paljon langannousuja, niin pätkäisin lahkeet polven alta poikki. Niin pehmeät päällä, että taidan ostaa kangasta lisää, silläkin riskillä, että osuu taas vähän kakkoslaatuista kohdalle.


Käytiin myös Angry Bird-puistossa. Suosikki caprit <3 Ennen lomalle lähtöä kaupasta tarttui mukaan ihanan hehkuvan värinen 7veikka lanka. Lomalla langasta syntyi tuubihuivi. Suunnitelmissa on myös ehdä kaveriksi pipo, mutta katsotaan milloin ehdin (maltan) taas neuloa.




Ohje: SK 10/2013 miehen kauluri
Silmukoita 92, korkeus n. 30cm
Lanka: 7 veljestä väri 627 (?)