maanantai 28. heinäkuuta 2014

Raitaa, raitaa - syksy jo mielessä

Tästä raitajoustocollegesta miulla oli ihan toisenlainen visio ostaessa, mutta halusin sittenkin jotain hillittyä töihin sysksyä ajatellen. Suurin motivaatio tähän oli juuri nyt, että koneissa oli valmiiksi mustat langat :D
 

Ihan peruspertsaraglani vähän pidemmillä hihoilla ja kaaritaskuilla. Sopivasti sattui Savassa ompelukilpailu, jossa ompeluksessa piti olla jossain kirjaimet S, A, V ja A - niin testasin tuonne taskuun ompelukoneen kirjaimia keltaisella langalla.

 
Kaava: JTKK 2 Raglan-paita
Kankaat: Raitajoustocollege Tanyasum, musta jc ja resori KVK

perjantai 25. heinäkuuta 2014

Miun desiqual

Tätä kangasta on tullut marinoitua kaapissa parisen vuotta - aluksi en ollut varma haluaisinko tästäkin The Tissiksen ja sitten sen takia, että muut EK:n palalaarista hankitut trikoot meni tosi nopasti pesussa huonoiksi. Nyt sitten halusin kokeilla hihatonta Tissistä ja kangas tuntui sopivan siihen hyvin, koska jos ei tuu hyvää, niin ei harmita kun kangas menee huonoksi pesussa.


Kaula-aukossa on kaksinkertainen kanttaus trikoosta (kerroin 0,8) ja kädenteillä kolminkertaiset kanttaukset. Edestä muutos onnistui hyvin - sivusta ei vilku mitään ja kainaloläski jää melko hyvin piiloon ;)


Seuraavaan versioon voi kädenteitä avartaa takaa vähä reilummin. 


Paikoitellen kuosin "kohdistus" osui kohdilleen.


Kaava: The Tissis
Kangas: Kuviollinen Eurokangas, musta trikoo Nanson paloja

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Pitsiä ja kloriittia

Haluaisin kauheasti epäsymmetrisiä kuoseja, mutta aika harvoin löydän kivoja sellaisia. Viime talven LauraKoon kloriittikokeilujen ja Hannan pitsiliinojen uusiokäytön innoittamana kävin hakemassa mummin vanhoja pitsiliinoja ja Originaalia kloriittia & suihkepullon. Jännityksellä sitten odotin miten nopea kloritin kanssa pitää olla, mutta hyvin ehdi ulkona suihkutella kloriittia ja sisällä huuhdella paidan kappaleet. Kuviosta tuli kivat mutta vaalean punaiseksi mennyt pohja tekee (tiukasta) paidasta kyllä makkaran kuoren :D


Kaava pohjana luottokaava Onion 2035, mutta ei tuossa kauheasti nyt mitään tuosta alkuperäisestä kaavasta ole enää jäljellä. 



Kaava: Onion 2035 muokkaus
Kangas: yksivärinen trikoo Itävallasta 

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Vaaleanpunaista peruspertsaa

Tilasin tuota pinkkiä Noshin Niityllä-jerseytä vähän sillä ajatuksella, että siitä voisi tehdä itselle paidan, mutta jos tuntuu liian lapselliselta/pinkiltä, niin sitten teen veljen tytöille paidat. Kangas oli tuossa pöydällä levitettynä ja mietinnän alla mitä siitä tulisi, kun Eemil sai synttärikutsun kaverin 6-v synttäreille. Nopealla päätöksellä leikkasin lahjaksi paidan. Tykkään kyllä kovasti paidan väreistä. Palasta saattaisi just ja just saada itselle vielä paidan... Tai sitten kaksi pienempää... Pohdinta jatkuu.


Kaava: 4/2012 Little Lamb
Koko: 122
Kankaat: Noshin pinkki/grafiitti Niityllä-jersey, grafiitin värinen jersey sekä resori

lauantai 12. heinäkuuta 2014

Leopardi

Pitkästä aikaa osallistuin Savawayhin. Yllärikankaana oli tällä kertaa JNYn leopadi-trikoo, omasta paketista löytyi keltaisena. Keltainen ei ollut oma suosikki väreistä, mutta aika nopeasti keksin mitä teen. Samalla tulisi testattua uusi kaava Eemilin hartaasti toivomaa Kettu-hupparia varten, johon sain vihdoinkin metsästettyä Liffestoffin parin vuoden takaista kangasta.


Pikku leopardi. Huppuun leikkasin korvien kohdalle aukot ja ompelin korvat kankaan väliin ja tikkasin sv:t päältäpäin taakse. Korvat on tuettu kerroksella tukikangasta, mutta toinen kerros ei olisi haitannut. 


Visio kohtasi todellisuuden ja tästä tuli kyllä oiva käyttövaate.



Taakse applikoin hännän. Huppu on aika reilu.


Vetoketjun ompelu uudella ompelukoneella sujui helposti ilman mitään säätöä ja vääntöä.


Kaava 4/2012 OB Autumn Forest
Koko: 110
Kankaat: Keltainen Leo-trikoo Emeli Desingn, musta trikoo Tyyne-Esteri, musta resori KVK (?)
Vetoketju: Robin Hood (?)