perjantai 31. lokakuuta 2014

Kukkapääkalloja

Tykkään Ahokaisen Sarin kuoseista, mutta yleensä niiden väritys on omaan makuun liian kirjava. Tämä Flower skull-kuosi on mukavan hillitty värien suhteen. Piti tehdä veljentytöille eskarin ja päiväkodin alkuun uudet paidat, mutta jäi töiden takia tekemättä. Parempi myöhään, kun ei milloinkaan.


Kaava pohjana tuttu ja turvallinen Litte Lamb, jota pidensin vielä, että talvella suojaa paremmin selkää leikkiessä.


Samalla sain valmiiksi ihanat marjapuuron väriset velour-housut tytöille. Saimien resorikaavan hylkäsin ja olen nyt leikannut lahkeen suun resorit Relax fittin resorikaavalla.


Paidan kaava: OB 4/2012 Little Lamb 
Koko: 110 & suurennettuna 122
Kankaat: Flower skull-jersey Tyyne-Esteri, mu-va pilkut-jersey Jonictextil

Housut: OB 1/2009 Saimit
Koko: 110 & 134
Kankaat: marjapuuronväriset velour sekä resori Lieblingsstücke

tiistai 28. lokakuuta 2014

Barbielle prinsessamekko

Olen pitkään jo suunnitellut barbielle prinsessamekon tekemistä, mutta suunnitteluasteelle on jäänyt, kunnes nyt viimeksi tyllihametta tehdessä, siitä jääneistä tilkuista tein ekan version prinsessamekosta.


Kimalletta ja poimetettu tylliä - niistä on prinsessamekot tehty :)


Mekko koostuu kahdesta osasta. Alemmassa osassa on Venezia-vuorikankaan alareunaan ommeltu kerros poimutettua tylliä, taitettu molemmat tyllit alaspäin ja tikattu päältä. Vuorikankaan yläreunan poimutin ja ompelin kiinni resorin, jonka sisäreunassa ylhäällä on framilon ja ulkoreunassa tylliä peittämässä resorin reunan.


Päällimmäinen osa on suorakaiteen mallinen tyllipala, jonka kolmelle sivulle on ommeltu kiinni poimutettua tyllisuikaletta ja yläreuna poimutettu ja siihen on ommeltu samettinauha.


Yläosaa voi käyttää myös viittana.


Kaava: vapaasti saksittu ja kehitelty pukua ommellessa
Kankaat: Tylli Abakhan, Tallinna ja Venezia-vuorikankas, EK

sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Pala kakkua

Kun askarteluhuovat oli sopivasti esillä, niin tuli tehtyä pitkään jo to do -listalla olleet kakkupalat. Ja saumurin kanssa sukset on vähän ristissä, joten on enemmän intoa ommella ei joustavista ;). Kaavana toimi Arabian lautasen pohja - olisi kyllä voinut käyttää päälipuolen ympyrää, jotta palat olis olleet hieman pidempiä.


Sivusuikaleiden korkeus on 6cm sis sv:t. Kakun täytteenä mokkainen polvekenauha.


Päälle tein kermapursotukset poimuttamalla 2cm leveää huopasuikaletta.


Ulkoreunaa koristaa pitsi. 


Sisälle laitoin kovikehuopapalat sivuihin ja pohjaan ja täytin vanulla. Kakkupalat on ehkä hieman epäryhdikkäitä, mutta muuten kyllä olen älyttömän tyytyväinen näihin herkkupaloihin.

perjantai 24. lokakuuta 2014

Myöhäissyksyn sieniä

Pojan päivähoitokaverilla oli lelupäivänä ollut mukana korillinen sieniä ja pientä vihjailua on ollut ilmassa, että Eemil haluaisin sellaisia kanssa. Näin sienikorin ja kaikki virkatut sienet. Virkkaus ei ole intohimoni ja ainoat virkattujen sienien ohje, mikä löysin pikaisella ehsinnällä oli ruotsiksi. Toinen suosikki. Muutamn kerran googeloin ommeltuja sieniä ja lopulta omaa silmää miellyttävät sienien kaavat löytyivät the little house bythe sea -blogista.


Muutama tattia ja pari satusientä :)



 Laiskuuttani koristelin sienien jalkoja pfaffin koristeompeleilla. Aika kivasti sopivat sieniin koristelut.


En jaksanut tulla koneelle lukemaan ohjeita, niin ompelujärjestys oli vähän hakusessa. Ensin jätin kääntöaukon lakin alapinnan ja jalan väliseen saumaan, mutta jo nro2 siirsin kääntöaukon jalan sivusaumaan. Ompelin koneella kokonaan ja Pfaffin kanssa ei kyllä tarvinnut temppuilla yhtään näitä pieniä, kaarevia saumoja ommellessa :)




Sieniä on kuulemma vaan aivan liian vähän...

Kankaat: valkoinen ja ruskea on askarteluhuopaa, pilkulliset puuvillaa

torstai 9. lokakuuta 2014

Tyllihame Roosa Nauha -huutokauppaan

Tehdään hyvää yhdessä - siitä se kait lähti viime vuonna, kun ompeluryhmämme lähti Roosa Nauha -keräykseen mukaan. Viime vuonna en ehtinyt ommella Roosa Nauha -huutokauppaan, mutta tänä vuonna tuli korjattua tilanne. Tämä tyllihame ja paljon muita ryhmäläisten tekemiä käsitöitä on huudettavana 10.10.2014 täällä face-ryhmässä


Ihanaa pehmeää kimalle tylliä. Tällä kertaa kokosin hameen pelkästään ompelukoneella. Ja on kyllä ilo surutella noita pitkiä suoria Pfaffilla, kun se menee niin kovaa. 


Tähän hameeseen laitoin vain päälikerrokseen tyllin ja alempi kerros on sitten vuorikangasta.


Alimman tyllirimpsun korkeus on 5cm, muut 13cm. Vyötärökappale on n. 72*20cm, joka on taitettu kahtia ja keskellä menee kuminauhakuja. Alle puimutin 140 cm pitkän kaitaleen (k. 22cm) vuorikangasta.


Kaava: mukaillen aikaisempia tyllihameita
Kankaat: Tylli Abakhan, Tallinna ja Venezia -vuorikangas, EK

lauantai 4. lokakuuta 2014

Hiippahuppari Noshin savawayssa

Perjantai-illan haastepaketista paljastui Noshin tulevan talvimalliston pinkkiä raita-jerseytä ja musta tupsu. Kangas on ihan liian räikeää miun makuun. Jotain hillitympää kaveriksi. Pipo ja tupsu ne yhteen sopii, mutta tylsää. Huppu ja tupsu - joo. Beagle boyn kaavasta vapaalla kädellä leikkasin hiippahupun tuli vähän pitkä, mutta onpahan erilainen. Tykkään kyllä hupparin väriyhdistelmästä, joten taidan tehdä jämä palasta jotain itsellenikin.


Se, jolla on tupsu, on hupsu!


Hupun kanttaus on tehty 0,8 kertoimella.


Tässä näkyy hyvin yks noista uuden Pfaffin tikkauksista, joita käydän helmojen huolitteluun ja taskujen kiinnityksiin.


Hillitty, mutta ei tylsä. Tykkään. 

Kaava: OB 4/13 Beagle boy 
Kankat: Raidat Nosh, noen värinen jersey Kestovaippakauppa
Tupsu: Nosh