lauantai 24. toukokuuta 2014

Uusi ompelukone ja kissa-tunikoita

Työt haittaavat harrastustoimintaa, mutta toisaalta myös mahdollistavat yhdessä 40v päivien kanssa uusia hankintoja - miulle kotiutui tällä viikolla oma ompelukone :) Yli vuosi tuli ommeltua anopin Berninalla ja Berniinaa haikailin itsellenikin, mutta kuinka ollakaan meille muutti sitten kuitenkin Pfaff. Viikolla yhtenä iltana ehdin vähän tutustua koneeseen, ja tänään pääsin sitten tosi toimiin. Kun saumurissa oli vielä vaaleanpunaiset neulalangat, niin päätin tuhota Sydänkissa-jerseyn kaapista veljen tyttöjen tunikoihin. Kaava pohjana on Little Lamb, jonka helmaa levitin ja pidensin. Peruspertsaa*2 siis.



Kaula-aukon huolitteluun kokeilin Annikan ohjetta pääntien huolitteluun MuttuRalla-blogista. Siis tuollaista missä resori käännetään melkein kokonaan sisäpuolelle. En tiedä missä meni vähän vikaan, kun resori meni vähän mutkalle, mutta höyryttämällä kuitenkin oikeni helposti. Uudella ompelukoneella saa näköjään opetella myös uudelleen kaksoistikkauksen salat - kuten kuvasta näkyy, että ylälanka voisi olla aavistuksen tiukemmalla, kun se tulee selvästi näkyviin nurjalla.


Ompelukonetta valitessa yritin etsiä samanlaista joustavan ommelta millä huolittelin helmat Berninalla, mutta en löytänyt samaa kuin vasta yli 800 e Berninoista. Helmojen suhteen pärjään ehkä tämän hunajakenno-ompeleen kanssa. Saiskohan tällä kiinni myös taskut?


Kaava: 4/2012
Koot: 110 ja 128 suurin piirtein
Kangas: Sydänkissa -jersey Neenuska, musta resori ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti