tiistai 8. lokakuuta 2013

Tyllihame

Jaetaan lisää onnistumisen iloja. Tyllihameen taisin bongata Unikuun blogista ekan kerran. Kerrassaan ihana, joka tytön unelma.
Kaava & ohje : täältä
Koko: n. 116
Kankaat: Valkoinen morsiustylli Karjalan ompelukone, vaalealila Coins-tylli Porvoon EK, tumma violetti taisi olla joku satiini EKsta

Ihan en allekirjoita, että olisi ollut nopea tehdä: tyllien leikkaamiseen meni oma aikansa, samoin poimuttamiseen. Tässä on päälekkäin kaksi tyllihametta, jotka on yhdistetty vyötärökapplaleella. Vaaleasta lilasta leikkasin 5cm korkeita suikaleita, ja ompelin yhteen suikaleita sen verran, että sain kaksi yli 10m pitkää suikaletta, jotka poimutin ompelukoneen avulla (ylälanka ihan löysälle, niin kone auttaa poimutuksessa) ja käsin. Valkoisesta tyllistä leikkasin 12 cm korkeita suikaleita, joista alempaan kerrokseen, johon vaalealila ommeltiin kiinni, tuli n. 6m suikaletta ja ylempää n. 3m. Sitten poimutusta ja ompelua. Ompelin kaikki saumakiinnitykset saumurilla, eikä se häirinnyt valmiissa hameessa. Voiskohan itselle tehdä tuollaisen?

*

3 kommenttia: