lauantai 4. tammikuuta 2014

Pukin konttiin itse tehtyä

Tänä vuonna pukin konttiin pääsi muutaman itse tehtykin lahja. Ei niin palja kuin suunnittelin, mutta hyvä alku kuitenkin ja aikuisiahan voi lahjoa vielä alkuvuodesta, eikö? Kummitytön Sokerikallo-huppari valmistui jo syksynlaneilla. Toiveena oli kapea, suora helmainen huppari. Oman paineen ompeluun antoi se, että myös kummityötn äiti ompelee. Olen varsin tyytyväinen lopputulokseen. Huppuun tein nyörikujan ja laitoin isot sirkat/purjerenkaat nyörille. Nyöri olikin ongelmallisempi, kun paikallinen kivijalkaliike ei myynytkään tuollaista litteää nauhaa, sopiva musta nauha löytyi lopulta Prisman kenkäosastolta :) Hupparista tuli kuulemma oikein hyvän kokoinen ja käyttäjä on hyvin onnellinen <3Isot sirkkat ja kengän nauha :)
Kaava: OB 4/2012 Fanny Fox
Kangas: Käpysen Sokerikallo joustocollege ja KVK:n mustajoustocollege, hupun vuorena joku pääkallo-trikoo
Muut: Vetoketju Royal-tuote, sirkat Prym

Veljen tytöt sai pinnityynyt ja poika jalkapallobuffin. Pinnityynyyn löytyy kait ohje Mekkotehdas-kirjasta, itse piirsin lautasen avulla kaksi ympyrää, halkaisija 19,5cm, siksakit reunoihin, toisen oikealle puolelle sommittelin nauhat ristiin rastiin, yksi nauha ripustuslenkiksi, toinen kappale päälle op:t vastakkain, suoralla ympäri, jättäen pienen kääntöaukon. Sitten työn kääntö oikein päin, vanua sisään ja kääntöaukko kiinni. Nää oli nopeat tehdä ja tuli ihan kivat lahjat pukin konttiin.

          

Kaava: oma
Kangas: EK:n palalaarin puuvilla

3 kommenttia:

  1. hauskat pinnityynyt! miten nuo nauhat on siinä kiinni? siis kun eihän niitä voi koko matkalta tikata että saa pinnit kiinnitettyä, onko siis vain päistään ommeltu kiinni vai kuinka?

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Nauhat on vain päistään kiinni sivusaumoissa. Lenkin kohdalla taisin ommella kerran edes takaisin.

    VastaaPoista
  3. kiitos! pitää laittaa to do -jonoon :)

    VastaaPoista